Opći uvjeti poslovanja

Internet stranice www.naturalis.com.hr su u vlasništvu Naturalis d.o.o.
Korisnik može postati svaka osoba koja je potpuno poslovno sposobna i koja prihvaća uvjete poslovanja Naturalis  d.o.o.
Prilikom narudžbe od kupca se traži da popuni potrebna polja sa istinitim podacima. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje upisom svojih podataka.
Naturalis  d.o.o. se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ovih web stranica, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ovih web stranica, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ovih web stranica.
Korisnik ima pravo kupovati proizvode na stranicama www.naturalis.com.hr i koristiti ih u dobroj vjeri i namjeri.
Naturalis  d.o.o. zadržava pravo promjene općih uvjeta poslovanja i korištenja ovih stranica u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu u trenutku objave. Smatra se da je pristupanjem stranicama korisnik upoznat s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja istih, a prilikom potvrde kupnje to i potvrđuje.
Naturalis  d.o.o. nastoji da informacije o svim proizvodima na internet stranicama www.naturalis.com.hr budu točne i ažurne, ali se ograđuje od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama.
Naturalis  d.o.o. ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na ovim internet stranicama, kao ni za točnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovaran za povremeno nefunkcioniranje stranica ili dijelova.

Narudžba

Svaki korisnik može kupovati proizvode iz ponude prikazane na internetskim stranicama www.naturalis.com.hr.
Naturalis  d.o.o. se obvezuje isporučiti sve naručene proizvode koji su u trenutku isporuke dostupni na zalihama. U slučaju nemogućnosti isporuke, Naturalis d.o.o. će kontaktirati korisnika i dogovoriti novi rok isporuke ili otkazivanje naručenog proizvoda, dok će ostali dostupni proizvodi biti isporučeni.

Cijene proizvoda i dostava

Sve navedene cijene izražene su u Hrvatskim kunama i sadrže obračunatu zakonski propisanu stopu PDV-a.
Cijene za specijalne proizvode, proizvode na akciji, sniženja, te druge popuste vrijede do isteka roka koji može, ali i ne mora biti naveden na samoj stranici, do isteka zaliha ili do roka koji Naturalis  d.o.o. sam odluči da će trajati, bez obavijesti na web stranicama.

Dostava

Dostava se obavlja u roku (1-7 dan ovisno o proizvodu) od obavljene narudžbe te se plaćanje vrši pouzećem.
Dostava za narudžbe jednog proizvoda plaća se po službenom cjeniku HP Express. Ukoliko se naručuju dva ili više proizvoda, dostava je besplatna, što je jasno naznačeno prilikom kupnje.

Načini plaćanja

Naručene proizvode korisnik plaća prilikom pouzeća. Korisnik plaća gotovinom kompletan iznos kod preuzimanja robe ( dostavljaču ili u poslovnici kurirske službe).

Reklamacije

Od dijela ili kompletne narudžbe na internet stranicama www.naturalis.com.hr možete odustati u bilo kojem trenutku, ako nas o tome obavijestite e-mail porukom.
U skladu sa zakonom RH možete odustati od kompletne ili dijela narudžbe i do 14 dana od dana preuzimanja paketa.
Ako nas u tom razdoblju obavijestite na naš e-mail: naturalis@naturalis.com.hr o vašem odustajanju od dijela ili cijele narudžbe, te ukoliko nam vratite, o vašem trošku isporučene proizvode u naše sjedište, mi ćemo vam vratiti vašu uplatu za proizvode koje ste nam vratili.
Proizvodi moraju biti u neoštećenoj originalnoj ambalaži, originalno zapakirani, ne smiju biti korišteni, te moraju biti kompletni, u stanju kao kod preuzimanja pošiljke. Uz to moraju biti popraćeni originalnim dokumentima o kupnji (dostavnica, račun).
Proizvode nam nikako ne vraćajte pouzećem!
Povrat uplaćenih novčanih sredstava za vraćene proizvode, ukoliko ste se pridržavali svih gore navedenih uputa, izvršiti ćemo u roku od 15 dana od primitka uredno vraćenih proizvoda.
Ne možemo, na žalost, prihvatiti jednostrani raskid ugovora o kupnji ukoliko se ne biste pridržavali prethodno navedenih uvjeta. U tom slučaju bi vam vraćene proizvode ponovno dostavili na vaš trošak.
Zadržavamo pravo odustajanja od prodaje odn. poništenja dijela ili cijele narudžbe, uz pismenu obavijest kupcu, u slijedećim slučajevima:
– kada bi se naručeni proizvod prestao proizvoditi ili prodavati;
– kada bi došlo do značajnih promjena uvjeta dobave;
U slučaju odustajanja od prodaje nastojat ćemo u dogovoru s kupcem pronaći optimalno rješenje za proizvode koje ne možemo dobaviti, a u slučaju nemogućnosti isporuke dijela ili cijele narudžbe, izvršit će se povrat eventualno uplaćenih sredstava, u skladu sa zakonom.

Zaštita privatnosti

Čuvanje podataka korisnika na web stranicama www.naturalis.com.hr
Sve podatke koje navedete pri Internet kupovini smatramo poslovnom tajnom te ih nećemo koristiti:
• za slanje neželjenih e-mailova (spam)
• za marketinška, demografska ili bilo koja druga istraživanja
• davati Vašu e-mail adresu ili druge podatke nekoj drugoj tvrtki ili osobi koje nisu sklopile ugovor o privatnosti s tvrtkom Naturalis  d.o.o.
Kao naš kupac, možete naručivati proizvode i iznositi zahtjeve. Vrste informacija koje se skupljaju na ovim stranicama mogu sadržavati vaše ime, adresu, e-mail adresu, broj telefona. Ove se informacije koriste isključivo za potrebe dovršenja vaše narudžbe.
Dobivene informacije koristimo isključivo za poboljšanje ponude za naše kupce (u koju svrhu možete povremeno dobiti e-mail s obavijesti o novim ponudama ili promjenama u trgovini). NIKADA ne prodajemo, iznajmljujemo ili dijelimo informacije o kupcima trećim stranama.

Dodatne napomene

Naturalis d.o.o. zadržava pravo trenutno s popisa korisnika brisati one korisnike koji bi kršili ova pravila i uvjete ili na neki drugi način usporavali ili ometali rad stranica te poduzeti odgovarajuće mjere protiv takvih korisnika.
Naturalis  d.o.o. ne odgovara za bilo kakvu štetu koja bi mogla nastati radi prekida dostupnosti ili grešaka u djelovanju web stranica.
Uvjeti i odnosi između korisnika i Naturalis  d.o.o. podliježu zakonima Republike Hrvatske. U slučaju spora, stranke će pokušati spor riješiti mirnim putem, a ukoliko to nije moguće, nadležan je sud u Puli.

Naturalis  d.o.o
OIB: 08996038952
MB: 4332962
Adresa sjedišta: Zadarska 8, 52100, Pula, Hrvatska
ŽR: Erste & Steiermärkische Bank d.d. 2402006-1100727655, IBAN: HR6224020061100727655
Upisano u Trgovački sud u Rijeci-Stalna služba u Pazinu, MBS: 040342347, Tt-15/755-2
Tel: 052 639 106, 052 639 107, 052 635 041, 052 635 042
Mob: 099 638 55 99
E-mail: naturalis@naturalis.com.hr
www.naturalis.com.hr
Osnivač: Kristof Debeljaković